sp​eaker

Aydin Soei

Foredragsholder // Journalist // Forfatter

foredrag

Aydin Soei holder foredrag om medborgerskab, radikalisering, integration, bandefællesskaber og antiskolekultur. Med Aydins bredde viden inden for disse emner betyder, at Aydin er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere. 

Aydin Soei introducerede med bogen: "Vrede unge mænd" begrebet "Medborgerskabet", som dækker over den ekstra last, som unge etniske minoritetsmænd i udsatte boligområder slæber rundt på. I dette foredrag gennemgår og sammenligner Aydin unge, der tiltrækkes af bandekriminalitet, optøjer og ildspåsættelser og radikaliserede mennesker, der er villige til at lade livet i Syrien og i Europa. 

Foredrag
OrdstyreR
moderator

OM
Aydin Soei

Aydin Soei er kandidat i sociologi fra Syddansk Universitet, med speciale i udsatte unge, medborgerskab, social mobilitet og risikofaktorer i forhold til kriminalitet og unge på kanten af loven. Senest har han sammen med professor Flemming Balvig og lektor Lars Holmberg udarbejdet "Tingbjergundersøgelsen - om risikoadfærd og sociale overdrivelser blandt børn og voksne i Brønshøj og Tingbjerg". 

Referencer

Det var en stor fornøjelse at høre Aydins oplæg i Familiecafeen i Frelsens Hær Nørrebro. Aydin var nærværende og fortalte medlevende om hans personlige fortælling samtidig med, at han fik flettet sin faglige ekspertise ind i emnet omkring de unges tillid til samfundet og risiko for modborgerskab. Aydin var meget åben og venlig i sin dialog med familierne. Vi gik alle beriget fra mødet med Aydin, hans fortælling og hans store viden.

Mona Viborg, Frelsens Hær Nørrebro

Aydin Soei´s viden på området er meget stor og hans lidt uformellem form med variation af formidling af viden, eksempler fra det virkelige liv og hans eget, analyser og statistikker, er meget ideal. Alt i alt et meget tilfredsstillende foredrag, hvor inddragelse af deltagerne og deres erfaringer fungerede rigtig godt.

Jørgen Christensen, Ungdommens Uddannelsesvejledning. Børne og Ungeforvaltningen i København